Hovedside

Lidt om os selv

Økologi

Fuchsia

Zoneterapi

Jordstråling

Bay postkort

Diverse

Julesiden

Husstandsmølle

Billedgalleri

Links

Gæstebog

 

Opskrifter.

Timian hostesaft: 3 store spsk tørret timian koges i 1 l. vand i 5 min. Trækker til det er fingervarmt, sies, så røres 4 store spsk honning i. Drik det i småslurke i løbet af dagen. Det smager ikke godt, men det er effektivt.

Morgenfruesalve: Rent svinefedt smeltes, så hakkes morgenfruer med blomster og blade i småstykker og hældes i fedtet. Det står til næste dag, så varmes det op og morgenfruerne sies fra. Det hældes på glas og sættes i køleskab, ellers bliver det harsk. Salven er god mod psoriasis og tørrede hæle.

Lavendelgelé: 1 kilo knapt modne æbler, 2 - 5 dl. vand, pr liter siet saft: 800 - 1000 g. sukker, 5 - 10 lavendelblomststande - efter smag. De vaskede ituskårne æbler med skræl og kernehus bringes i kog med vandet under låg, og koges ved svag varme, til saften træder ud. Hæld saften op i en saftpose og lad det dryppe af natten over. Den siede saft måles og bringes i kog. Sukkeret drysses i og saften koges kraftigt i 10 - 15 min. de sidste 3 - 4 min. med lavendelblomsterne - til geléen er lyserød og dråberne falder tungt fra skeen. Skummes og hældes på glas. Når geléen er kold og stiv, lukkes glassene.

Solbærrom: Solbærene nippes (helst store bær) og skylles, de drypper godt af, så lægges de i en stor skål og dækkes med halvt kogt koldt vand og halvt Brøndum Snaps (skal være ukrydret snaps). Dette står i 14 dage overdækket og under pres (bærrene skal være under væden). Så sies saften. Pr. liter siet saft skal du bruge: 350g stødt melis og 1 - 2 dl. rom (helst mindst 40%). Sukkeret røres ud i saften, når det er smeltet kommer du rom i. Så hældes det på flasker og gemmes i mindst 3 måneder.

Du kan lave kirsebærrom på samme måde.

Hindbærlikør: 300 g hindbær, 300 g sukker, 0,7 liter Brøndum Snaps.

Alle ingredienser kommes i et tætsluttende glas. Glasset rystes jævnligt. Efter 6 uger sies hindbærrene fra og hældes på flaske og gemmes til jul.

Jeg har fået opskriften af vores feriedrengs mor, som hedder Karen og bor i Tyskland. Det smager rigtig godt.

 

Retur til Økologi.

 

 

Webmaster: Susan Fast    Kontakt webmaster: